Innovation lab

Innovation lab

A Roca élen jár a kutatás és a modern fejlesztések területén

A Roca Innovation Lab egy több szakterületen és nemzetközi munkakörnyezetben szerzett tapasztalattal rendelkező koncepciótervezőkből álló dinamikus csapat, amelynek feladata, hogy az egyszerű formai dizájnon túlmutató termékjavaslatokkal álljon elő.

 

A csapat a Roca Design Center része, noha más helyszínen, más folyamatok és eszközök segítségével dolgoznak, amelyek lehetővé teszik, hogy a kihívást jelentő feladatokat alternatív megoldásokká alakítsák. A feladatuk, hogy megoldásokat találjanak az olyan fürdőszobai kihívásokra, amelyekre a katalógusunkban szereplő termékek nem tudnak.

 

Az új megoldásokra irányuló kutatást a felhasználók aktuális igényei, illetve azok a jelek éltetik, amelyek alapján megjósolható a társadalom ízlésének alakulása a következő néhány évben.

 

Az olyan tényezők, mint például a fenntarthatóság, a népesség elöregedése, az újfajta életstílusok, és általában véve minden, a társadalmat, az otthonokat befolyásoló makrotrend, illetve minden, a fürdőszoba-használatra hatással lévő jelenség jelen van a Roca Innovation Lab munkafolyamataiban.

 

Azon kívül, hogy koncepcióra épülő megoldásokat kínál, az Innovation Lab hangolja össze a különböző osztályok közötti feladatvégzést, ezzel ösztönözve az innovatív termékek fejlesztését, és támogatva a vállalat más kezdeményezéseit olyan esetekben, amikor a hagyományostól eltérő nézőpont hasznosnak bizonyulhat döntéseink során.

 

A Roca Innovation Lab küldetése tehát összefoglalva az, hogy segítse a Roca-termékek egyedi jellegének kiemelését, ami egyértelmű előnyt jelent a felhasználók, és jó üzleti lehetőségeket a vállalat számára. A Roca Innovation Lab (RIL) elkötelezettséget jelent egy olyan fenntartható és hosszú távon gondolkodó vállalat kialakítása iránt, amely változó globális világunkban és az egyre növekvő kihívásokkal szemben is megállja helyét.

Design és innováció