Roca a világon

thu_london_light

A Roca London galériát nemrég nyilvánították a Lighting Design Awards Large Retail projektjének nyertesévé a tér és a világítás innovatív kialakításának köszönhetően, mely által újra a világ tervező világának mércéjévé vált.
A 10. évi Lighting Awards március 21-én került megrendezésre a London Hiltonban, ahol több mint 700 tervező, gyártó és építész volt jelen, hogy megünnepelje a sikeres üzleti évet, és elismerjen mindenkit, aki a tervezéssel foglalkozott.
Az elbírálás alapján a Zaha Hadid Architects stúdió által tervezett Roca London galéria lett a legeredetibb belső tér, amely ihletét a víz erejéből nyerte, amivel a környezetét alakítja.

A Roca dizájn és innováció iránti elkötelezettsége egyértelműen tetten érhető, ha megfigyeljük az épület külsejét a rendkívüli homlokzatával, mely azonnal felismerhetővé teszi a Roca galériát. Formáját három bejárat alakítja, amely a víz koptatta tájra emlékeztet, megnyitva a létesítményt a város felé.
A Roca London galéria egy emeletet foglal el, és 1100 m2 területen fekszik, melynek minden részlete azt az érzést kelti, mintha a víz koptatta és formázta volna. A galéria belső terét egy feltűnő, az ikonikus épület gerincét képező szétszórt fénycseppek által megvilágított terem alkotja.
A Barcelonában található első Roca galéria hasonló díjat nyert 2010. júniusában, amikor megkapta az International Lighting Design díjat a Világítástervezők nemzetközi egyesületétől, világszerte presztízsértékű elismerésként.

Roca London galéria, a 2012-es Lighting Design Awards

A Zaha Hadid tervei alapján kialakított tér elismerésben részesült megvilágításának innovatív ötletének és kialakításának köszönhetően.