Hírek és események

Minden hír

Társasági hírek

thu_innovation_trends_gallery

Tegnap, szeptember 13-án (csütörtökön) a Roca Barcelona Gallery örömmel nyitotta meg az Innováció és dizájn trendek partit: beszélgetés a Wallpaper* magazinnal. Chat-beszélgetés a londoni székhelyű Wallpaper* magazin megbízott belsőépítészeti szerkesztőjével, Benjamin Kemptonnal és a Roca dizájn menedzserével, Josep Congosttal, az 5. nemzetközi Jump the Gap dizájnverseny zsűritagjaival.

A beszélgetés során érintett fő témák többek között a fiatal tervezők, a fürdőszoba-dizájn, dizájn-trendek, valamint a Jump the Gap verseny, mint a fiatal és új tehetségek felfedezésének színtere voltak. Ez az esemény kiváló lehetőség arra, hogy a közönséget is bevonják, és tapasztalatot cseréljenek, megosszák ötleteiket és a dizájn világáról alkotott véleményüket.

Josep Congost hangsúlyozta, hogy "ha a dizájnról van szó, gondolnunk kell a felhasználóra, mivel a jelenleg gyártott termékek 70%-át 10 év múlva már nem fogják használni". Congost és Kempton egyetértettek abban, hogy az olyan minőségi tulajdonságok, mint a gazdaságosság, a komfort, a higiénia, a tisztaság, a vízgazdálkodás és a termék felépítése alapvetőek a jó kivitelezés érdekében.

Kempton szerint a tervezők legfőbb kihívása, hogy hogyan lehet az álmokat a valósággal kombinálni, és "ehhez a trendeket bemutató magazinokban megjelent fotók remek inspirációt nyújthatnak". Kempton arra emlékeztette a résztvevőket, hogy a Jump the Gap "új ötleteket keres, és célja, hogy előrelépve olyan igazán kreatív terveket találjon, amelyek segítenek ezt a kihívást legyőzni".

Mindkét zsűritag levonta azt a következtetést a fürdőszobai trendeket illetően, hogy a fürdőszoba otthonunkban játszott szerepe változóban van. "A fürdőszobák ajtó nélküli közös terek; a bútorok bekerülnek a fürdőbe, és a fürdőszoba egyes részei kikerülnek a hálószobába, vagyis kijelenthetjük, hogy az otthont jellemző privát területek változóban vannak" - magyarázta Congost. Kempton hozzátette, hogy "a fürdőszoba úgy nyit a hálószoba felé, ahogyan azt a konyha tette a nappali irányába".  Congost továbbá fontolóra vett olyan, rugalmasabb fürdőszobákra irányuló kutatásokat, amikben a törekvés, hogy gyógyfürdőkre hasonlítsanak, ugyanúgy megvalósul, mint a multifunkcionalitás ötlete - több teret nyerni a fenntarthatóság megtartásával.

Az Innováció és dizájn trendek parti: a Wallpaper* magazinnal folytatott beszélgetés hivatalosan is megnyitotta a Jump the Gap dizájnversenyt. A verseny megfelelő színtér az új tehetségek felfedezéséhez: az építészettel és dizájnnal foglalkozó résztvevők a világ bármely pontjáról idejöhetnek, hogy bemutassák az ötleteiket, valamint innovatív megoldásokat készítsenek és javasoljanak a fürdőszobai tér kihasználásához és a hozzá kapcsolódó termékekhez. Benjamin Kempton így fogalmazott: "A Jump the Gap több, mint egy színtér a fiatal emberek számára. Ez egy lehetőség arra, hogy a munkájukat bemutassák a világnak és a szakértőknek."

A Jump the Gap már a kezdetek óta a tekintélyes építészekből és dizájnerekből álló zsűri véleményére támaszkodik. A korábbi évek zsűrielnökei között többek közt ott volt Ron Arad, John Pawson, Benedetta Tagliabue és Rafael Moneo. Idén az elnöki posztot Kazuyo Sejima japán építész tölti be (Pritzker Építészeti Díj 2010).

Innováció és dizájn trendek parti: a Wallpaper* magazinnal folytatott beszélgetés alapján ez egy fontos találkozópont a dizájn világában, és ezt a státuszt mi sem bizonyítja jobban, mint az idén idevonzott nagyszámú tömeg.

A kivitelezés, az innováció és a trendek találkozása a Roca Barcelona Gallery-ben

A dizájn fesztivál megnyitotta a Jump the Gap versenyt.