Globális vállalat

Globális vállalat

Közel százéves múltunknak köszönhetően világszerte elismert vállalattá váltunk

A Roca 1917-ben háztartások fűtésére szolgáló öntvényradiátorok gyártásával kezdte meg működédét, Barcelona mellett, Gavà-ban lévő gyárában. Az első radiátorok után a cég tovább bővítette tevékenységi körét és vízmelegítők gyártásába fogott, majd 1929-ben az öntöttvas kádak gyártásának megkezdésével, a Roca végérvényesen belépett a fürdőszobai termékek világába.

A Roca mindig is éberen figyelte a víz, a vállalat által legjobban ismert természeti erőforrás, társadalmi felhasználását, így 1936-ban elkezdte a kihívást jelentő porcelán fürdőszobai termékek gyártását. 1954-ben megkezdődött a csaptelepek gyártása is.

A 90-es években a Csoport megtette az első lépést a nemzetközi terjeszkedés felé – elsősorban értékesítéssel foglalkozó fióküzleteket nyitott, illetve megállapodásokat kötött a helyi piacon vezető márkákkal. Portugália és Franciaország mellett a Roca az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Marokkóban, Argentínában, Brazíliában és Kínában is növelte jelenlétét.

A nemzetközi nyitás fordulópontja 1999-ben a Swiss Keramik Holding Laufen, a világon akkor negyediknek számító globális gyártó felvásárlásával érkezett el. A Laufen felvásárlása lehetővé tette a csoport számára, hogy megerősítse pozícióját a stratégiai fontosságú piacokon, ahol a márka képviselete addig kevésbé volt jelentős, például Kelet-Európában, Brazíliában és az Egyesült Államokban.

2005-ben a Roca nagyszabású stratégiai tervvel állt elő a fürdőszobai megoldásokra koncentrálva, 2006-ra pedig elérte a globális piacvezetői pozíciót.

A Roca értékesítési hálózata ma már több mint 170 országra terjed ki, amelyet világszerte 77 gyártóüzem és több mint 21 500 alkalmazott szolgál ki.

Vállalatunk