Fenntartható termelési folyamatok

Fenntartható termelési folyamatok

Az Eco Roca célja, hogy a környezet iránti tiszteletünk minden termelési folyamatunkban érvényesüljön

A bolygó iránti elkötelezettségünk a vállalati filozófiánk és a napi munkánk részévé vált. Ennek égisze alatt keltettük életre a „Roca Loves the Planet” koncepciót, amely valamennyi üzemi gyártási folyamatra, termékeink fejlesztésére, illetve a vállalat társadalmi tevékenységeire is érvényes.

 

 

A gyártási folyamatok tekintetében immár 2008 óta dolgozunk az Eco-Roca projekten, amelynek két alapvető célja van: a szén-dioxid-kibocsátás 25%-os mérséklése 2014-re a 2006-os értékekhez képest, illetve hulladékmentes gyári feldolgozás megvalósítása Zero Waste programunk által.

Ami az első célunkat, a szén-dioxid-kibocsátást illeti, 2006 és 2010 között a Roca globálisan 14,9%-kal csökkentette a gáz-, és 4,6%-kal az áramfogyasztást. Ennek köszönhetően ma már 52 750 tonnával kevesebb szén-dioxidot juttattunk a légkörbe. Ezek jelentős eredmények, hiszen a gázfogyasztásból származik a a termelési folyamatok során kibocsátott üvegházhatású gázok közel 90%-a.

Másik célkitűzésünk a Zero Waste programmal kapcsolatosan, amelynek célja a nyersanyaghulladékok teljes felszámolása a gyártás során, mostanáig 75%-os sikert könyvelhetünk el.

 

Vállalatunk