1917

A Roca megkezdi tevékenységét

A Roca 1917-ben kezdte meg tevékenységét, öntöttvas radiátorokat gyártva a otthoni fűtéshez a Gavà-ban (Barcelona) található gyárában.

1929

Fürdőkádak gyártása

Az első öntöttvas radiátorok mellett a Roca katalógusa kazánok gyártásával egészült ki, 1929-ben pedig fürdőkádgyártással lépett be a fürdőszobai szektorba.

1936

A kerámia szaniteráruk gyártásának megkezdése

A cég mindig tudatában volt a vízkultúrával kapcsolatos társadalmi változásoknak, a fő természeti erőforrásnak, amellyel a vállalat dolgozik, majd 1936-ban a Roca szembesült az egészségügyi kerámia előállításának kihívásával, és 1954-ben elkezdte a csaptelepek gyártását.

1990

Nemzetközi terjeszkedés

Az 1990-es években a cég megvalósította az első nemzetközi terjeszkedését, amely elsősorban a leányvállalatok megnyitásán és a piacaikon vezető vállalatokkal kötött megállapodásokon alapult. Portugália és Franciaország mellett a kereskedelmi jelenlét az Egyesült Királyságra, Németországra, Olaszországra, Marokkóra, Argentínára, Brazíliára és Kínára is terjeszkedni kezdett.

1999

A nemzetközivé válás fordulópontja

A nemzetközivé válás folyamatának fordulópontja 1999-ben jött el a svájci Keramik Holding Laufen csoport felvásárlásával, amely a világ negyedik legnagyobb kerámia szaniteráru gyártója volt. A Laufen felvásárlása lehetővé tette a vállalat számára, hogy megszilárdítsa jelenlétét a stratégiai piacokon, ahol kevésbé volt jelen, főként Kelet-Európában, Brazíliában és az Egyesült Államokban.

2005

Vezető márka

2005-ben a Roca egy ambiciózus stratégiai tervet jelentett be a fürdőszobai térre összpontosítva, és 2006-ban világelső lett az iparban.

2009

Galériák megnyitása

Hogy egy lépéssel tovább menjen a társadalom iránti elkötelezettségében, a Roca Barcelona Gallery, az egyik kiemelt épület, amely márkaélményt nyújt, 2009-ben nyílt meg, amelyet a madridi, lisszaboni, londoni, sanghaji és pekingi galériák követtek.

2017

A százéves évforduló megünneplése

A Roca megalakulásának századik évfordulóját ünnepelte. A Barcelonához közeli Gavà-ban egy évszázaddal ezelőtt alapított családi műhely ma már egy globális cég, amely 170 piacon van jelen, és nemzetközi szinten is irányadó a fürdőszobák kialakításában.

2019

Globális irányadó

Ma a Roca kereskedelmi hálózata több mint 170 országot ér el, amit a 79 gyártóüzeme és a több mint 21 000 alkalmazottja biztosítja világszerte.

2021

Folyamatos nemzetközi terjeszkedés

A Roca megvásárolja a német Sanit márkát, valamint többségi részesedést szerez a Royo Group-ban, a fürdőszobabútorok vezető európai gyártójában.