Rólunk

Több mint 100 évnyi történelem, amely világszerte irányadóvá tett minket

A Roca 1917-ben kezdte meg tevékenységét, öntöttvas radiátorokat gyártva az otthoni fűtéshez a Gavà-ban (Barcelona) található gyárában. Az első öntöttvas radiátorok mellett a Roca katalógusa kazánok gyártásával egészült ki, 1929-ben pedig fürdőkádgyártással lépett be a fürdőszobai szektorba.

A cég mindig tudatában volt a vízkultúrával kapcsolatos társadalmi változásoknak, a fő természeti erőforrásnak, amellyel a vállalat dolgozik, majd 1936-ban a Roca szembesült az egészségügyi kerámia előállításának kihívásával, és 1954-ben elkezdte a csaptelepek gyártását.

Az 1990-es években a cég megvalósította az első nemzetközi terjeszkedését, amely elsősorban a leányvállalatok megnyitásán és a piacaikon vezető vállalatokkal kötött megállapodásokon alapult. Portugália és Franciaország mellett a kereskedelmi jelenlét az Egyesült Királyságra, Németországra, Olaszországra, Marokkóra, Argentínára, Brazíliára és Kínára is terjeszkedni kezdett.

A nemzetközivé válás folyamatának fordulópontja 1999-ben jött el a svájci Keramik Holding Laufen csoport felvásárlásával, amely a világ negyedik legnagyobb kerámia szaniteráru gyártója volt. A Laufen felvásárlása lehetővé tette a vállalat számára, hogy megszilárdítsa jelenlétét a stratégiai piacokon, ahol kevésbé volt jelen, főként Kelet-Európában, Brazíliában és az Egyesült Államokban.

2005-ben a Roca egy ambiciózus stratégiai tervet jelentett be a fürdőszobai térre összpontosítva, és 2006-ban világelső lett az iparban.

Ma a Roca kereskedelmi hálózata több mint 170 országot ér el, amit a 79 gyártóüzeme és a több mint 21 000 alkalmazottja biztosítja világszerte.

Napjainkban a Roca 100%-ban spanyol vállalat, amely fürdőszobák kialakításával foglalkozik, és e tevékenység tette globális irányadóvá. Erre a terjeszkedésre a vállalat rendkívül büszke, majdnem olyan fontos, mint évtizedek óta az egyik legismertebb, legértékesebb és legintegráltabb márkának a spanyol társadalom képzeletében.

Hogy egy lépéssel tovább menjen a társadalom iránti elkötelezettségében, a Roca Barcelona Gallery, az egyik kiemelt épület, amely márkaélményt nyújt, 2009-ben nyílt meg, amelyet a madridi, lisszaboni, londoni, sanghaji és pekingi galériák követtek.

A Roca vízkultúrájával, termékeivel és értékeivel kölcsönhatásba lépő terek olyan témákkal kapcsolatos kulturális tevékenységeknek, kiállításoknak, konferenciáknak és beszélgetéseknek is otthont adnak, mint a design, a fenntarthatóság vagy az építészet. Olyan események, amelyek bizonyítják, hogy Roca érdekelt a társadalommal együtt való továbblépésben még sok éven át.

+100

ÉVNYI TÖRTÉNELEM

+21.000

ALKALMAZOTT

+170

PIAC

79

GYÁR

Roca Világszerte

5 kontinens több mint 170 piacán vagyunk jelen. Tekintse meg az országokat, ahol jelen vagyunk.

FENNTARTHATÓSÁG

A környezetvédelem iránti elkötelezettségünk késztetett bennünket arra, hogy létrehozzuk a We Are Water Alapítványt, és fenntartható megoldásokat dolgozzunk ki a víz- és energiatakarékosságra.

Design És Innováció

A Roca az innovációra támaszkodik, mindig jelen van a termék ötletének megszületésétől és tervezésétől a gyártásig, logisztikáig és forgalmazásig.

Nemzetközi Design Versenyeko

A jumpthegap ® és a One Day Design Challenge a Roca által szervezett nemzetközi design versenyek, ahol fiatal tervezők és építészek a világ minden tájáról megmutathatják tehetségüket azáltal, hogy konceptuális, fenntartható és innovatív megoldásokat kínálnak a jövő fürdőszobai terének.